UMIRAO JE BOLNO I POLAKO: Ovako su izgledali poslednji Gidrini dani!

Jedan od najboljih i najomiljenijih glumaca bivše Jugoslavije definitvno jeste Dragomir Bojanić Gidra. Legenda jugoslovenskog i srpskog glumišta je preminuo 1993. godine, a njegova ćerka Jelena je sada otkrila kako su izgledali njegovi poslednji dani.

“U jednom povratku u Srbiju, 1993, otišla sam direktno kod njega u bolnicu. Sletela sam u Budimpeštu. Grozno je vreme bilo. Iz Budimpešte sam direktno otišla na VMA. Onkologija, četvrti sprat… U četiri ujutru je sve mračno, a na kraju hodnika na četvrtom spratu svetlo… Mi se približavamo. Ceo VMA je bio pun vojske pod oružjem.

Nije izgledao kao bolnica, već kao objekat pod opsadom… Imala sam utisak da sam se vratila u neku drugu državu. Moja generacija nije bila svesna. Popnemo se i vidim kroz mrak gužvu. A oni dovoze helikopterom ranjenike, sve deca od 18, 19 godina, operišu ih, mnogi su bez nogu” kazala je Jelena Bojanić i nastavila:

“Medicinske sestre dovoze te mlade ranjenike u kolicima do tatine bolničke sobe i Gidra im priča viceve u četiri ujutru… Znali smo da mu je kraj, sestre mu švercuju cigarete.

A u njegovoj sobi dežurni lekari i ranjenici se smeju njegovim fazonima. ..Oni sede od 11 do četiri ujutru kod njega, a on ima čitav monolog, pa za svakog od njih štos. Tako je mesec dana umirao i svako veče u tih mesec dana zabavljao ranjenike “ kazala je ona za “Nedeljnik”.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.